Navigacija

Ustanove

Napredna pretraga

Programi

Napredna pretraga

Stipendije

Napredna pretraga

Resursi

Napredna pretraga

Vesti

Konkurs za Blue Book stažiranje u Evropskoj komisiji

Evropska komisija je otvorila poziv za petomesečno stažiranje u toj instituciji Evropske unije u periodu od marta do kraja jula 2023. godine. Na konkurs se mogu prijaviti i kandidati iz Republike Srbije. Stipendirano stažiranje se nudi svima, bez obzira na uzrasnu grupu, a kandidati moraju posedovati diplomu osnovnih studija u minimalnom trajanju od 3 godine (180ESPB) i odlično znanje bar dva zvanična jezika Evropske unije. Prijavljivanje se vrši elektronski, preko sajta Komisije, najkasnije do 31. avgusta u podne.

Otvoren konkurs za učešće mladih u Dunavskom savetu mladih

U okviru Dunavske strategije Evropske unije, čiji je član i Republika Srbija, do 15. avgusta 2022. godine otvoren je poziv za prijavu mladih između 18 i 28 godina za članstvo u budućem Dunavskom savetu mladih, na koji se mogu prijaviti i mladi iz Srbije. Cilj Saveta je da uključi perspektive mladih ljudi u ovu inicijativu EU za regionalnu saradnju, u kojoj osim Srbije učestvuje još 13 evropskih zemalja.

Stipendije Vlade Meksika za akademsku 2022/2023. godinu

Vlada Meksika objavila je konkurs za dodelu stipendija za studiranje u toj zemlji za sve nivoe studija u akademskoj 2022/2023. godini. Na konkurs se mogu prijaviti i državljni Republike Srbije, a rok za prijave je 24. jul 2022. godine.

Arhiva