Navigacija

Ustanove

Napredna pretraga

Programi

Napredna pretraga

Stipendije

Napredna pretraga

Resursi

Napredna pretraga

Vesti

Otvoren je konkurs za CEEPUS razmene unutar mreža za akademsku 2022/2023. godinu

Poziv za prijavljivanje studenata i nastavnog osoblja sa državnih visokoškolskih ustanova iz Republike Srbije za mrežne mobilnosti na partnerskim institucijama u zemljama učesnicama u CEEPUS programu je otvoren. Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti do 15. juna za razmene koje će se realizovati tokom zimskog semestra naredne akademske godine. Kandidati koji žele da mobilnost realizuju tokom letnjeg semestra prijavu moraju podneti do 31. oktobra. Sve prijave se podnose putem zvaničnog CEEPUS veb-sajta. Poziv za prijavljivanje kandidata van mreža (freemover kandidati) biće otvoren u julu tekuće godine.

Otvoren je konkurs za CEEPUS razmene unutar mreža za akademsku 2022/2023. godinu

Upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj 2022/2023. godini

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije objavilo je informacije o upisu učenika u prvi razred srednje škole na svom portalu ”Moja srednja škola” na kom se mogu pronaći detaljne informacije o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj 2022/2023. godini. Reč je o upisu u srednje škole čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. 

Takmičenje za kratku priču mladih autora u okviru 21. Festivala evropske kratke priče

U okviru 21. Festivala evropske kratke priče, koji se održava od 5. do 10. juna u Zagrebu i Zadru (Hrvatska), raspisan je onlajn konkurs za najbolju kratku priču mladih autora na temu “Promene”. Konkurs je otvoren od 22. aprila do 22. maja 2022. godine, a na njega se mogu prijaviti mladi od 18 do 30 godina, koji pišu na nekom od jezika regiona, uključujući i srpski.

Arhiva