Навигација

Установе

Напредна претрага

Програми

Напредна претрага

Стипендијe

Напредна претрага

Ресурси

Напредна претрага

Вести

Стипендије Словачке Републике за талентоване студенте за академску 2024/25. годину

Влада Словачке Република обезбедила је 100 стипендија за талентоване студенте из целог света. Стипендије су намењене за целокупне основне и интегрисане студије (комбиноване основне и мастер студије). Износ стипендије је 12.000 евра и тим новчаним средствима финансираће се прве три године студија. Месечни износ који студенти добијају је 400 евра, а исплаћује се у периоду од септембра до јуна (трајање академске године у Словачкој).

Стипендије Словачке Републике за талентоване студенте за академску 2024/25. годину

Позив за доделу изузетних стипендија Владе Мексика за странце у академској 2024/25. години

Мексичка агенција за међународну сарадњу и развој (AMEXCID) позива стране студенте заинтересоване за студирање у Мексику да се пријаве за стипендију. Пријаве су отворене за све нивое студија. Стипендија обухвата школарину и месечни додатак у висини трошкова живота студента. Пријављивање се врши онлајн до 28. јуна 2024. године.

Стипендије програма „Студирај у Ираку“ за академску 2024/2025. годину

Министарство високог образовања и научног истраживања Ирака покренуло је 2023. године програм под називом „Студирај у Ираку“ са циљем упознавања Републике Ирак, промовисања међународне сарадње и укључивања студената у образовни систем ове земље. За академску 2024/25. годину, обезбеђене су потпуне или делимичне стипендије за све заинтересоване стране студенте основних студија на државним и приватним универзитетима у Ираку.

Архива