Навигација

Установе

Напредна претрага

Програми

Напредна претрага

Стипендијe

Напредна претрага

Ресурси

Напредна претрага

Вести

Конкурс за Blue Book стажирање у Европској комисији

Европска комисија је отворила позив за петомесечно стажирање у тој институцији Европске уније у периоду од марта до краја јула 2023. године. На конкурс се могу пријавити и кандидати из Републике Србије. Стипендирано стажирање се нуди свима, без обзира на узрасну групу, а кандидати морају поседовати диплому основних студија у минималном трајању од 3 године (180ЕСПБ) и одлично знање бар два званична језика Европске уније. Пријављивање се врши електронски, преко сајта Комисије, најкасније до 31. августа у подне.

Отворен конкурс за учешће младих у Дунавском савету младих

У оквиру Дунавске стратегије Европске уније, чији је члан и Република Србија, до 15. августа 2022. године отворен је позив за пријаву младих између 18 и 28 година за чланство у будућем Дунавском савету младих, на који се могу пријавити и млади из Србије. Циљ Савета је да укључи перспективе младих људи у ову иницијативу ЕУ за регионалну сарадњу, у којој осим Србије учествује још 13 европских земаља.

Стипендије Владе Мексика за академску 2022/2023. годину

Влада Мексика објавила је конкурс за доделу стипендија за студирање у тој земљи за све нивое студија у академској 2022/2023. години. На конкурс се могу пријавити и држављни Републике Србије, а рок за пријаве је 24. јул 2022. године.

Архива