Навигација

Наградни фото-конкурс „Спорт у фокусу“

Делегација Европске уније у Србији, у партнерству са Француским институтом у Србији, Олимпијским комитетом Србије, Параолимпијским комитетом Србије, Политикиним Забавником и Еразмус студентском мрежом Србије, расписује конкурс „Спорт у фокусу“ за најбољу фотографију Србије чија је тема спорт.

Учешће у конкурсу је бесплатно. Могу да учествују сви грађани старији од 15 година, са боравиштем у Србији. Особе које нису пунолетне морају да имају и писмену сагласност родитеља.

Сваки учесник може да пошаље највише пет фотографија − у боји или црно-белих, искључиво у дигиталном формату. Минимална резолуција фотографије је 6 мегапиксела (3.000 х 2.100 пиксела).

Жири ће узети у обзир дигиталне фотографије настале у Србији, које нису старије од три године, и дигиталне фотографије настале у Француској током Олимпијских и Параолимпијских игара 2024. године.

Пријава се врши слањем фотографије на имејл-адресу takmicenje@euinfo.rs. Рок за пријаву је 30. септембар 2024. године.

Фотографије се шаљу у .jpeg формату највишег квалитета. Назив фајла мора да садржи име фотографа, назив и број фотографије (на пример, ПетарПетровић_ИмеФотографије_МестоФотографисања_1 (број фотографије).jpg).

Уз фотографије кандидати треба да доставе и списак фотографија на енглеском или српском језику. У овом засебном документу потребно је да се наведу подаци о кандидату, име и презиме, адреса електронске поште и адреса пребивалишта фотографа, а поред тога и назив и број фотографија, као и детаљан опис фотографија, укључујући следеће информације: датум када је фотографија направљена, фотоапарат и објектив који су коришћени, локација, кратак опис теме и даље информације попут експозиције, доба дана, окружења, атмосфере итд.

Три најбоље фотографије биће награђене новчаним наградама од 1.000, 500 и 300 евра. Још седамнаест фотографија биће изабрано да буду изложене у Европској кући у Београду (угао Змај Јовине и Кнез Михаилове улице) почетком новембра 2024. године. Фотографије ће бити изложене у Нишу и у Новом Саду, а  првонаграђена фотографија објављена у Политикином Забавнику.

Додатне информације и правила у вези са конкурсом можете да пронађете овде.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/476/Screenshot_2024-09-03_at_10.57.57.png