Навигација

Алати и ресурси за мобилност

Eurodesk је европска мрежа за пружање бесплатних и проверених информација о могућностима за мобилност ученика, студената и младих особа. Eurodesk промовише европске програме мобилности, попут програма Еразмус+ и Европска иницијатива за солидарност, охрабрује активно грађанство младих и развој политика за младе кроз услуге које пружа и алате које развија. На интернет страници Eurodesk мреже, а посебно у Eurodesk бази могућности за мобилност, младима су доступне информације о стипендијама, стручним праксама, тренинзима, обукама и другим конкурсима. 2019. године са радом је почео национални Eurodesk центар у Србији који функционише у склопу Информативног центра Фондације Темпус. Центар пружа информације свим младима и особама које раде са младима сваког радног дана од 10 до 18 часова, путем телефона 011 3342 430 (опције 1 и 2), е-поште: info@tempus.ac.rs или уживо на адреси Теразије 39, I спрат, Београд.

 

Europass обухвата сет бесплатних и безбедних онлајн алата и информација које помажу појединцима у представљању својих вештина и знања, као и у управљању каријером и образовањем. Употреба Europass алата може допринети већој мобилности ученика, студената и запослених унутар европског простора.

Корисници на располагању имају следеће алате:

  • Europass електронски портфолио служи за лако и разумљиво представљање вештина, квалификација, знања и искустава, aли и за проналажење могућности за даље образовање и запослење.
  • Europass уређивач биографије пружа могућност лаког креирања и ажурирања биографије (CV) онлајн, дељење биографије, преузимање у различитим форматима и чување на сопственом уређају или у Europass библиотеци.
  • Europass уређивач пропратног писма помаже у креирању професионалног пропратног писма, које се може креирати помоћу доступних шаблона и даље преузети и делити.

Осим наведених алата, Europass обухвата и следеће документе: документ о мобилности, додатак сертификату и додатак дипломи које појединцима издају установе формалног и неформалног образовања. Више информација доступно је на сајту Europass центра у Србији.

Слике

  • /uploads/attachment/strana/226/Screenshot_2020-11-24_at_22.16.07.png
  • /uploads/attachment/strana/226/Screenshot_2020-11-24_at_22.13.33.png