Навигација

О порталу Образовање

Циљ базе образовних могућности је да Вам омогући поуздано и објективно информисање о образовном систему у Републици Србији. Желимо да на једном месту, на лако претражив начин, добијете све потребне информације у вези са образовањем, а посебно оне неопходне при доношењу одлуке о наставку школовања.

За будуће бруцоше и студенте

Пронађите и упоредите све акредитоване установе и програме, уз доступне директне линкове ка сајтовима тих високошколских институција где се могу наћи додатни подаци и где се може проверити процедура уписа. Сазнајте за које стипендије можете конкурисати, како за студије у нашој земљи, тако и за размене или целокупне студије у иностранству. Упознајте се са локацијама домова и другим ресурсима који вам могу користити током студија.


Избор средње школе

Ако управо доносите одлуку о избору средње школе, на овом сајту једноставно претражите све средње школе у Србији, њихове образовне профиле, сазнајте на којим језицима се настава изводи и који ученички домови су вам на располагању. 


Лако претраживање – објективне информације

Све претраге можете изводити по већем броју критеријума, тако да ћете у неколико кликова пронаћи управо оно што сте тражили. Лако ћете пронаћи програм који припада одређеној области, типу студија, у одређеном граду или региону, као и на одговарајућем језику. Врло је битно напоменути да су све информације проверене и преузете искључиво из званичних извора и без могућности било каквог комерцијалног оглашавања и промоције тако да гарантују објективно и непристрасно информисање. Информације се редовно ажурирају у складу са подацима Националног тела за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању (НАТ), па је тиме осигурано да се у бази не налазе они програми који нису акредитовани, или оне институције или њихова истурена одељења која не испуњавају услове за рад или немају акредитацију.

Активности подршке

Сви заинтересовани се могу информисати и добити одговоре на питања у вези са наставком школовања и директним путем, учешћем у некој од активности подршке ученицима завршних разреда, попут вебинара, радионица и индивидуалних консултација. Више о активностима подршке и могућности учешћа сазнајте на овој страници