Navigacija

Nagradni foto-konkurs „Sport u fokusu“

Delegacija Evropske unije u Srbiji, u partnerstvu sa Francuskim institutom u Srbiji, Olimpijskim komitetom Srbije, Paraolimpijskim komitetom Srbije, Politikinim Zabavnikom i Erazmus studentskom mrežom Srbije, raspisuje konkurs „Sport u fokusu“ za najbolju fotografiju Srbije čija je tema sport.

Učešće u konkursu je besplatno. Mogu da učestvuju svi građani stariji od 15 godina, sa boravištem u Srbiji. Osobe koje nisu punoletne moraju da imaju i pismenu saglasnost roditelja.

Svaki učesnik može da pošalje najviše pet fotografija − u boji ili crno-belih, isključivo u digitalnom formatu. Minimalna rezolucija fotografije je 6 megapiksela (3.000 h 2.100 piksela).

Žiri će uzeti u obzir digitalne fotografije nastale u Srbiji, koje nisu starije od tri godine, i digitalne fotografije nastale u Francuskoj tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. godine.

Prijava se vrši slanjem fotografije na imejl-adresu takmicenje@euinfo.rs. Rok za prijavu je 30. septembar 2024. godine.

Fotografije se šalju u .jpeg formatu najvišeg kvaliteta. Naziv fajla mora da sadrži ime fotografa, naziv i broj fotografije (na primer, PetarPetrović_ImeFotografije_MestoFotografisanja_1 (broj fotografije).jpg).

Uz fotografije kandidati treba da dostave i spisak fotografija na engleskom ili srpskom jeziku. U ovom zasebnom dokumentu potrebno je da se navedu podaci o kandidatu, ime i prezime, adresa elektronske pošte i adresa prebivališta fotografa, a pored toga i naziv i broj fotografija, kao i detaljan opis fotografija, uključujući sledeće informacije: datum kada je fotografija napravljena, fotoaparat i objektiv koji su korišćeni, lokacija, kratak opis teme i dalje informacije poput ekspozicije, doba dana, okruženja, atmosfere itd.

Tri najbolje fotografije biće nagrađene novčanim nagradama od 1.000, 500 i 300 evra. Još sedamnaest fotografija biće izabrano da budu izložene u Evropskoj kući u Beogradu (ugao Zmaj Jovine i Knez Mihailove ulice) početkom novembra 2024. godine. Fotografije će biti izložene u Nišu i u Novom Sadu, a  prvonagrađena fotografija objavljena u Politikinom Zabavniku.

Dodatne informacije i pravila u vezi sa konkursom možete da pronađete ovde.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/476/Screenshot_2024-09-03_at_10.57.57.png