Навигација

Српско-јерменски вебинар о пројектима изградње капацитета у области стручног образовања и обука

На дневном реду чланова Националног тима за подршку пројектима мобилности у стручном образовању у 2023. години нашао се и вебинар на тему пројеката изградње капацитета у области стручног образовања и обука − Building Bridges: Serbian-Armenian VET Networking Event. Вебинар је одржан 20. децембра у сарадњи са Националном канцеларијом за програм Еразмус+ Републике Јерменије.

Циљ вебинара био је успостављање контаката између установа из Србије и Јерменије које су активне у области стручног образовања и обука ради заједничког рада на припреми и спровођењу пројеката изградње капацитета.

Пројекти изградње капацитета су пројекти у оквиру програма Еразмус+ који подразумевају сарадњу организација активних у области стручног образовања и обука из држава чланица Европске уније и трећих земаља придружених Програму (као што је Србија) и трећих земаља које не учествују пуноправно у Програму (попут Јерменије). Општи циљ им је да, као покретач одрживог друштвено-економског развоја, подрже релевантност, доступност и одзив институција и система стручног образовања и обука у трећим земљама које не учествују пуноправно у Програму (више информација о овој врсти пројеката доступно је на овој страници).

Након уводних обраћања и презентација о сектору стручног образовања и обука у Србији и Јерменији, као и презентације о самим пројектима изградње капацитета, одређени број учесника из обе земље укратко је представио рад својих установа, након чега је уследила дискусија о могућностима за сарадњу.

Више информација о овом догађају доступно је на веб-сајту Националне канцеларије за програм Еразмус+ Републике Јерменије, где може да се види списак установа које су се представиле, као и да се приступи коришћеним презентацијама и видео-снимку догађаја.