Навигација

Основан Национални тим за подршку стручном образовању

Дана 24. децембра 2021. године основан је Национални тим за подршку пројектима мобилности у стручном образовању (Национални ВЕТ тим), чије чланове чине представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и професори средњих стручних школа на територији Републике Србије које су оствариле запажене резултате у Еразмус+ пројектима.

На првом састанку одржаном 26. јануара ове године, за председника Националног ВЕТ тима изабран је г. Радован Живковић, руководилац групе за стручно образовање и васпитање у оквиру Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Тим је основан на иницијативу Европске комисије, а уз подршку Фондације Темпус, и до сада је организовао шест састанака, једну студијску посету Националној агенцији у Португалији, израдио Приручник за техничко спровођење Еразмус+ пројеката мобилности за школе и предшколске установе, који има за циљ да свим корисницима олакша реализацију ове врсте пројеката, и активно ради на нацрту документа Признавање исхода учења остварених током мобилности (у трајању до месец дана), који дефинише модел за признавање оцена које су ученици стекли током мобилности.

Национални ВЕТ тим планира да уз подршку Фондације Темпус у наредном периоду организује састанке и радионице на којима ће се школе на територији Републике Србије детаљније упознати са активностима Националног ВЕТ тима, до сада израђеним материјалима, као и добити прилику да и саме предложе теме које им представљају изазов.