Навигација

Стипендије за међународну омладинску конференцију „Европске вредности за будућност земаља Југоисточне Европе”

Интернационална омладинска конференција пружа прилику за умрежавање и промоцију европских вредности у Југоисточној Европи. Током пет дана учесници ће имати прилику да учествују у радионицама и динамичним трибинама на различите теме, које се тичу изазова с којима се сусрећу млади у својим заједницама и региону. 

Ова конференција омогућиће младима учешће у дискусијама, размену иновативних идеја и сарадњу са вршњацима, али и експертима који обликују будућност Југоисточне Европе. Биће речи о активном учешћу младих, ЕУ интеграцијама, омладинским политикама, приликама за запослење младих и сл.

Педесет осморо учесника добиће стипендије које покривају  трошкове смештаја, хране и 80% путних трошкова. Остали пријављени кандидати, којима стипендија не буде додељена, ће моћи да учествују у конференцији, али наведене категорије ће морати да финанасирају сами.

Да би се пријавили за добијање стипендије, учесници треба да попуне онлајн формулар

Све информације унете у формулар иду директно у базу података те подаци треба  да буду исправни, поготово имејл и поштанска адреса. Напомињемо да је неопходно да исправно користите велико и мало слово (на пример, Петар Петровић, не петар петровић или ПЕТАР ПЕТРОВИЋ). 


Сви битни детаљи биће накнадно послати имејлом. 

Услови за добијање стипендије:

- старост између 18 и 35 година у периоду одржавања конференције;
- поседовање доказа о раду на остваривању позитивних промена у региону;
- испољено интересовање за ЕУ интеграције Југоисточне Европе;
- усредсређеност на кључне локалне и/или регионалне проблеме у свом раду;
- држављанство једне од земаља учесница.

Позив за пријаву учесника биће отворен до 10. септембра 2024. године у 23.59 часова, по средњоевропском времену. Повратне информације можете да очекујете убрзо након што позив буде затворен. 

За више информација можете да пошаљете упит на имејл-адресу conference2024@krusevoconference.org.mk

Слике

  • /uploads/attachment/vest/474/448929341_874562048039471_1655031821921195961_n.jpg