Navigacija

Stipendije za međunarodnu omladinsku konferenciju „Evropske vrednosti za budućnost zemalja Jugoistočne Evrope”

Internacionalna omladinska konferencija pruža priliku za umrežavanje i promociju evropskih vrednosti u Jugoistočnoj Evropi. Tokom pet dana učesnici će imati prilikuda učestvuju u radionicama i dinamičnim tribinama na različite teme, koje se tiču izazova s kojima se susreću mladi u regionu. 

Ova konferencija omogućiće mladima učešće u diskusijama, razmenu inovativnih ideja i saradnju sa vršnjacima, ali i ekspertima koji oblikuju budućnost Jugoistočne Evrope. Biće reči o aktivnom učešću mladih, EU integracijama, omladinskim politikama, prilikama za zaposlenje mladih i sl.

Pedeset osmoro učesnika dobiće stipendije u visini troškova smeštaja, hrane i 80% putnih troškova. Ostali prijavljeni kandidati mogu da učestvuju u konferenciji, ali o svom trošku. Svi bitni detalji biće naknadno poslati imejlom. 

Uslove za dobijanje stipendije:

- starost između 18 i 35 godina u periodu održavanja konferencije;

- posedovanje dokaza o radu na ostvarivanju pozitivnih promena u regionu;

- ispoljeno interesovanje za EU integracije Jugoistočne Evrope;

- usredsređenost na ključne lokalne i/ili regionalne probleme u svom radu;

- državljanstvo jedne od zemalja učesnica.

Da bi se prijavili za dobijanje stipendije, učesnici treba da popune onlajn formular

Sve informacije unete u formular idu direktno u bazu podataka te podaci treba  da budu ispravni, pogotovo imejl i poštanska adresa. Napominjemo da je neophodno da ispravno koristite veliko i malo slovo (na primer, Petar Petrović, ne petar petrović ili PETAR PETROVIĆ). 

Poziv za učesnike biće otvoren do 10. septembra 2024. godine u 23.59 časova, po srednjoevropskom vremenu. Povratne informacije možete da očekujete ubrzo nakon što poziv bude zatvoren. 

Za više informacija možete da pošaljete upit na imejl-adresu conference2024@krusevoconference.org.mk

Slike

  • /uploads/attachment/vest/474/448929341_874562048039471_1655031821921195961_n.jpg