Навигација

Стипендије програма „Студирај у Ираку“ за академску 2024/2025. годину

Министарство високог образовања и научног истраживања Ирака покренуло је 2023. године програм под називом „Студирај у Ираку“ са циљем упознавања Републике Ирак, промовисања међународне сарадње и укључивања студената у образовни систем ове земље. За академску 2024/25. годину, обезбеђене су потпуне или делимичне стипендије за све заинтересоване стране студенте основних студија на државним и приватним универзитетима у Ираку. 

Програмом је обезбеђено преко 14.000 места за стране студенте на 59 високошколских установа у Ираку. Целокупна стипендија је обезбеђена за преко 7.500 места, док су за око 6.200 места трошкови студија делимично покривени. Целокупном стипендијом је, осим школарине, обезбеђен и смештај, а делимичном су покривени трошкови половине школарине (остатак плаћа студент). Студенти могу да упишу студије и као самофинансирајући кандидати, те све трошкове обезбеде самостално. Детаљне информације налазе се и у Водичу за студенте

Пријављивање се врши регистровањем личног налога на веб-сајту Study in Iraq. Заинтересовани кандидати трба да попуне основне информације о себи, а затим приложе последњу стечену диплому, број и слику пасоша, који мора да буде важећи у трајању од минимално две године. 

Документа која су потребна за пријаву су: 

• диплома претходно оствареног образовања, у боји, преведена на арапски или енглески језик (диплома мора да буде оверена од стране Министарства спољних послова, као и Амбасаде Републике Ирак);
• извод из матичне књиге рођених или копија личног идентификационог документа (доказ о држављанству);
• копија пасоша;
• изјава кандидата да се неће самостално пријавити на студије у Ираку ван програма и потврда исправности наведених информација (документ може да се преузме на овом линку).

Рок за пријављивање за студенте основних студија је отворен до средине августа. Старосна граница за пријаву за целокупну стипендију за основне студије је 30 година. 

Више о ограничењима, стипендијама и условима учешћа можете да пронађете у брошури „Студирај у Ираку“.

За додатна питања, обратите  се имејлом на адресу info.studyiniraq@scrd-gate.gov.iq

Слике

  • /uploads/attachment/vest/458/main-qimg-ffc73a4d8fdaa9c2f13080a57bef1c71-lq.jpeg