Навигација

Отворен конкурс за избор омладинских делегата Србије у Уједињеним нацијама за 2022/2023 годину

Удружење за Уједињене нације Србије је расписало конкурс за избор два омладинска делегата Србије у Уједињеним нацијама (УН), за који се млади од 19 до 27 година могу пријавити подношењем онлајн пријаве од 15. јуна до 15. јула 2022. године. Изабрани млади представници Републике Србије ће присуствовати заседањима у УН у које су укључени млади, где ће имати прилику да заступају интересе Србије у УН и представљају потребе младих у Србији.

Млади делегати ће такође имати прилику да буду део различитих догађаја широм земље и учествују у дијалогу са субјектима омладинске политике и својим вршњацима. Мандат омладинских делегата у УН траје једну годину, то јест, одабрани кандидати би били активно укључени у омладинску политику на државном и међународном нивоу током 2022/2023 изборне године.

Поред постојања узрасног услова за учествовање у конкурсу, кандидати би требало да поседују активно знање енглеског језика, добро познавање омладинске политике у Србији, познавање система Уједињених нација, претходно искуство у омладинском активизму, остварен успех у образовању и ваннаставним активностима, као и друга достигнућа значајна за програм омладинских делегата у УН.  

Одабир кандидата ће се вршити у три етапе: јавни конкурс, тестирање најбоље рангираних кандидата на основу квалитета њихових пријава и интервју.

Више информација о конкурсу је могуће пронаћи на овом линку, као и на друштвеним мрежама Facebook, Twitter и Instagram.