Навигација

Стипендије за стажирање и студентске размене у Пољској за академску 2022/2023. годину

Кроз програм размене студената и истраживача у оквиру билатералне сарадње Србије и Пољске, Национална агенција за академску размену Пољске (NAWA) понудила је стипендије високообразованим кандидатима из Србије за обављање стажа у трајању од једног до девет месеци, као и за једносеместралне размене у сврху студирања за 10 студената на основним и мастер студијама у Републици Пољској.

Текст и пропозиције конкурса, као и пријавни формулар доступни су на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у делу ”Стипендије Владе Републике Пољске за академску 2022/2023. годину”.

Уз пријавни формулар, неопходно је поднети и додатну документацију приликом пријављивања. Списак потребне документације може се пронаћи у горе наведеним пропозицијама конкурса.

Пријављивање се врши слањем попуњеног пријавног формулара на мејл адресу jelena.pazun@mpn.gov.rs до 13.04.2022. године. Потребно је да кандидати сву тражену документацију у периоду од 30.4. до 31.5.2022. године директно поставе на платформу NAWA (искључиво у онлајн формату у електронском систему NAWA), што је детаљно описано у пропозицијама конкурса и Правилнику (III део).