Навигација

Конкурс за учешће студената у Millenium Fellowship програму лидерства за одрживи развој 2022.

United Nations Academic Impact (UNAI) и Millenium Campus Network (MCN) позивају студенте универзитета широм света, укључујући и студенте из Србије, да се пријаве за учешће у Millenium Fellowship програму. Реч је о једносеместралном програму развоја лидерства међу студентима у сврху остваривања циљева одрживог развоја Уједињених нација. Пријава за учешће у овогодишњем циклусу овог програма је отворена до 31. марта 2021. године,  а програм траје од 1. августа до 30. новембра 2022. године.

Пријава у учешће у програму је бесплатна, а могу се пријавити студенти основних студија који ће тај статус имати током целог трајања програма.

Одабрани полазници ће добити прилику да усаврше своје вештине, заједнички предузимају конкретне акције на својим универзитетима и у својој околини, али и на глобалом нивоу, као и да стекну званичан сертификат и постану део светске алумни мреже младих лидера.

За учешће се обично бирају групе од 8-20 студената истог универзитета (Millenium fellows), па се заинтересовани студенти охрабрују да конкурс поделе са својим колегама и заједно се пријаве, будући да ће свака група која учествује на овом програму бити у прилици да ради на сопственом пројекту.

Универзитети не могу да пријаве студенте за учешће у овом програму, али могу помоћи студентима да се сами пријаве, тако што ће промовисати конкурс и помоћи студентима у прибављању неопходних препорука професора, као и у спровођењу акција и пројеката.

Више информација о програму доступно је на његовој интернет страници, где се могу пронаћи одговори на често постављана питања, као и формулар за пријаву.