Navigacija

Konkurs za učešće studenata u Millenium Fellowship programu liderstva za održivi razvoj 2022.

United Nations Academic Impact (UNAI) i Millenium Campus Network (MCN) pozivaju studente univerziteta širom sveta, uključujući i studente iz Srbije, da se prijave za učešće u Millenium Fellowship programu. Reč je o jednosemestralnom programu razvoja liderstva među studentima u svrhu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Prijava za učešće u ovogodišnjem ciklusu ovog programa je otvorena do 31. marta 2021. godine,  a program traje od 1. avgusta do 30. novembra 2022. godine.

Prijava u učešće u programu je besplatna, a mogu se prijaviti studenti osnovnih studija koji će taj status imati tokom celog trajanja programa.

Odabrani polaznici će dobiti priliku da usavrše svoje veštine, zajednički preduzimaju konkretne akcije na svojim univerzitetima i u svojoj okolini, ali i na globalom nivou, kao i da steknu zvaničan sertifikat i postanu deo svetske alumni mreže mladih lidera.

Za učešće se obično biraju grupe od 8-20 studenata istog univerziteta (Millenium fellows), pa se zainteresovani studenti ohrabruju da konkurs podele sa svojim kolegama i zajedno se prijave, budući da će svaka grupa koja učestvuje na ovom programu biti u prilici da radi na sopstvenom projektu.

Univerziteti ne mogu da prijave studente za učešće u ovom programu, ali mogu pomoći studentima da se sami prijave, tako što će promovisati konkurs i pomoći studentima u pribavljanju neophodnih preporuka profesora, kao i u sprovođenju akcija i projekata.

Više informacija o programu dostupno je na njegovoj internet stranici, gde se mogu pronaći odgovori na često postavljana pitanja, kao i formular za prijavu.