Навигација

Отворене су пријаве за упис на основне, мастер и докторске студије на Централноевропском универзитету (CEU) у Бечу у школској 2022/2023. години

Кандидати који желе да упишу основне студије на овом Универзитету више информација о доступним програмима, условима за пријаву, списку потребне документације и начину пријављивања могу пронаћи на званичном сајту Универзитета.

Такође, Централноевропски универзитет у Бечу нуди одређену финансијску помоћ и кандидатима заинтересованим за мастер и докторске студије. Више информација о томе доступно је на сајту Централноевропског универзитета.

Кандидати заинтересовани за основне студије подносе следећу документацију: сведочанства и диплому из средње школе, доказ о познавању енглеског језика, биографију, есеј, мотивационо писмо, писмо препоруке и попуњен пријавни формулар.

Студенти који желе да упишу мастер или докторске студије такође се пријављују електронски, и уз попуњен апликациони формулар достављају предлог истраживања, писма препоруке, преписе оцена са основних и/или мастер студија, доказ о познавању енглеског језика, биографију и попуњен пријавни формулар. За одређене научне области потребно је доставити и додатну документацију. Више информација може се пронаћи на интернет страници Централноевропског универзитета посвећеној упису на мастер и докторске студије. Заинтересовани кандидати такође плаћају 30 евра приликом подношења апликације Централноевропском универзитету. Такса се плаћа само једном, независно од броја програма за које се аплицира.

Рок за пријаву је 1. фебруар 2022. године.