Navigacija

Otvorene su prijave za upis na osnovne, master i doktorske studije na Centralnoevropskom univerzitetu (CEU) u Beču u školskoj 2022/2023. godini

Kandidati koji žele da upišu osnovne studije na ovom Univerzitetu više informacija o dostupnim programima, uslovima za prijavu, spisku potrebne dokumentacije i načinu prijavljivanja mogu pronaći na zvaničnom sajtu Univerziteta.

Takođe, Centralnoevropski univerzitet u Beču nudi određenu finansijsku pomoć i kandidatima zainteresovanim za master i doktorske studije. Više informacija o tome dostupno je na sajtu Centralnoevropskog univerziteta.

Kandidati zainteresovani za osnovne studije podnose sledeću dokumentaciju: svedočanstva i diplomu iz srednje škole, dokaz o poznavanju engleskog jezika, biografiju, esej, motivaciono pismo, pismo preporuke i popunjen prijavni formular.

Studenti koji žele da upišu master ili doktorske studije takođe se prijavljuju elektronski, i uz popunjen aplikacioni formular dostavljaju predlog istraživanja, pisma preporuke, prepise ocena sa osnovnih i/ili master studija, dokaz o poznavanju engleskog jezika, biografiju i popunjen prijavni formular. Za određene naučne oblasti potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Više informacija može se pronaći na internet stranici Centralnoevropskog univerziteta posvećenoj upisu na master i doktorske studije. Zainteresovani kandidati takođe plaćaju 30 evra prilikom podnošenja aplikacije Centralnoevropskom univerzitetu. Taksa se plaća samo jednom, nezavisno od broja programa za koje se aplicira.

Rok za prijavu je 1. februar 2022. godine.