Навигација

Отворен конкурс за стипендирано студирање у Руској Федерацији за академску 2022/2023. годину

Министарство високог образовања и науке Русије и Росотрудничество (Руски центар за науку и културу у Србији) објавили су конкурс за школовање на институцијама за високо образовање у Руској Федерацији за академску 2022/2023. годину. Трошкове студирања за иностране кандидате сноси федерални буџет.

На конкурсу могу учествовати држављани Републике Србије и друга лица са сталним пребивалиштем у Србији. Кандидати морају поседовати диплому средње школе, гимназије или факултета у моменту пријаве. Осим тога, пријављивање је дозвољено и кандидатима који у 2021/2022. академској години завршавају последњи разред средње школе или гимназије или су студенти завршне године факултета.

Сви заинтересовани имају могућност да:

  • Наставе школовање одмах после стицања претходног образовања (средња школа, висока школа, факултет);
  • Студирају бесплатно;
  • Добијају новчану стипендију (у зависности од региона и одређеног факултета) без обзира на академски успех;
  • Буду смештени у студентском дому.

Пријаве ће се подносити у две етапе. У првом кругу заинтересовани је дужан да достави сву потребну документацију у електронском облику, док се у другом кругу врши одабир кандидата. Детаљне информације о условима за пријављивање, као и списак неопходне пријавне документације могу се пронаћи у пропозицијама конкурса. Пријављивање се врши искључиво електронски на страници Education in Russia, а пријаве се подносе најкасније до 10. децембра 2021.

Стипендија не покрива путне трошкове и полису здравственог осигурања.

За више информација о Русији и могућностима одласка, посетите страницу Руски дом - Руски центар за науку и културу у Београду.