Навигација

Стипендије Стефан Банах за мастер студије у Пољској у 2021/2022. години

Пољска агенција за академску размену (NAWA) и Министарство спољних послова Пољске расписало је конкурс за стипендирање мастер студија у тој земљи из одређених студијских области у академској 2021/2022. години, на који се могу пријавити и кандидати из Србије. Рок за пријаву је 21. јун у 15 часова.

Кандидати из Србије могу се пријавити за стипендиране мастер студије из области инжењерских, техничких, пољопривредних, биолошких и природних наука, као и друштвених и хуманистичких наука, осим студија матерњег језика. Кандидати сами бирају студијски програм на неком од акредитованих државних или приватних факултета у Пољској који учествују у програму стипендија. Студије се могу реализовати на пољском или енглеском језику. Неопходно је да кандидати поседују одговарајућу диплому одговарајућих основних студија или су на последњој години, да већ нису завршили мастер студије, те да као и нису пољски држављани. За пријаву је такође неопходно поседовање доказа о знању пољског (најмање на нивоу Б1) или енглеског језика (ниво Б2).

Стипендија подразумева плаћену школарину и месечни износ за покривање трошкова живота у максималном трајању од 12 месеци, као и учешће у припремном курсу који претходи студијама у Пољској или летњем курсу пољског језика и културе.

Детаљне информације, укључујући и апликациону документацију и онлајн пријава, доступне су на интернет страници Пољске агенције за академску размену. Апликанти ће бити обавештени о статусу поднете пријаве до 31. августа 2021. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/279/nawa_poland.png