Navigacija

Stipendije Stefan Banah za master studije u Poljskoj u 2021/2022. godini

Poljska agencija za akademsku razmenu (NAWA) i Ministarstvo spoljnih poslova Poljske raspisalo je konkurs za stipendiranje master studija u toj zemlji iz određenih studijskih oblasti u akademskoj 2021/2022. godini, na koji se mogu prijaviti i kandidati iz Srbije. Rok za prijavu je 21. jun u 15 časova.

Kandidati iz Srbije mogu se prijaviti za stipendirane master studije iz oblasti inženjerskih, tehničkih, poljoprivrednih, bioloških i prirodnih nauka, kao i društvenih i humanističkih nauka, osim studija maternjeg jezika. Kandidati sami biraju studijski program na nekom od akreditovanih državnih ili privatnih fakulteta u Poljskoj koji učestvuju u programu stipendija. Studije se mogu realizovati na poljskom ili engleskom jeziku. Neophodno je da kandidati poseduju odgovarajuću diplomu odgovarajućih osnovnih studija ili su na poslednjoj godini, da već nisu završili master studije, te da kao i nisu poljski državljani. Za prijavu je takođe neophodno posedovanje dokaza o znanju poljskog (najmanje na nivou B1) ili engleskog jezika (nivo B2).

Stipendija podrazumeva plaćenu školarinu i mesečni iznos za pokrivanje troškova života u maksimalnom trajanju od 12 meseci, kao i učešće u pripremnom kursu koji prethodi studijama u Poljskoj ili letnjem kursu poljskog jezika i kulture.

Detaljne informacije, uključujući i aplikacionu dokumentaciju i onlajn prijava, dostupne su na internet stranici Poljske agencije za akademsku razmenu. Aplikanti će biti obavešteni o statusu podnete prijave do 31. avgusta 2021. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/279/nawa_poland.png