Навигација

Стипендије Акебано фондације за студирање у 2022. години у Јапану

Акебоно фондација из Јапана додељује стипендије за студирање у Јапану у 2022. години за ученике и студенте из Србије. Пријављивање је могуће до 18. јуна, након чега ће бити обављен први избор кандидата до 30. јула ове године. У августу ће бити организован други круг селекције, док ће последњи круг укључивати интервјуе са потенцијалним стипендистима у периоду од 20. до 30. септембра 2021. године.

Кратак пријавни формулар доступан је на интернет страници Акебано фондације, заједно са основним информацијама о програму стипендирања.

Наведено је да ће се избор кандидата вршити на основу мотивације и избора студијске области. Заинтересовани кандидати морају поседовати бар неко знање јапанског језика, на нивоу довољном за основну комуникацију. Стипендије су доступне кандидатима од 18 до 35 година. На наведеном сајту се може пронаћи више информација о студијским областима и висини и обухвату стипендије. Укратко, стипендија обухвата одређени месечни износ намењен за трошкове живота и путне трошкове. Рок за пријаве је 18. јун 2021. године у 8 часова по јапанском времену.