Navigacija

Stipendije Akebano fondacije za studiranje u 2022. godini u Japanu

Akebono fondacija iz Japana dodeljuje stipendije za studiranje u Japanu u 2022. godini za učenike i studente iz Srbije. Prijavljivanje je moguće do 18. juna, nakon čega će biti obavljen prvi izbor kandidata do 30. jula ove godine. U avgustu će biti organizovan drugi krug selekcije, dok će poslednji krug uključivati intervjue sa potencijalnim stipendistima u periodu od 20. do 30. septembra 2021. godine.

Kratak prijavni formular dostupan je na internet stranici Akebano fondacije, zajedno sa osnovnim informacijama o programu stipendiranja.

Navedeno je da će se izbor kandidata vršiti na osnovu motivacije i izbora studijske oblasti. Zainteresovani kandidati moraju posedovati bar neko znanje japanskog jezika, na nivou dovoljnom za osnovnu komunikaciju. Stipendije su dostupne kandidatima od 18 do 35 godina. Na navedenom sajtu se može pronaći više informacija o studijskim oblastima i visini i obuhvatu stipendije. Ukratko, stipendija obuhvata određeni mesečni iznos namenjen za troškove života i putne troškove. Rok za prijave je 18. jun 2021. godine u 8 časova po japanskom vremenu.