Навигација

Стипендије за студирање на Московском државном универзитету у академској 2021/2022. години

Московски државни универзитет за међународнe односе (МГИМО) при Министарству спољних послова Руске Федерације расписао је конкурс за стипендирано студирање на основним и мастер академским студијама, као и за учење руског језика. Доступне су две стипендије за основне, једна стипендија за мастер академске студије и једна стипендија за припремни једногодишњи течај руског језика. Рок за пријаву је 23. април 2021. године.

Листа обухваћених студијских програма, информације о језику на којем ће се изводити студије и додатни детаљи у вези са конкурисањем доступни су на интернет страници Московског државног универзитета.  На истој страници се може пронаћи и детаљан списак неопходне документације по студијским нивоима и програмима.

Пријављивање се врши тако што се попуњени пријавни формулар пошаље на мејл адресу jelena.pazun@mpn.gov.rs до 23. априла 2021. године. Након тога, Московски државни универзитет ће директно контактирати пријављене кандидате и послати информативно писмо са детаљним упутствима за учешће на конкурсу. Пријавни формулар и пропозиције конкурса доступне су на интернет страници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у одељку ”Конкурси и јавни позиви страних влада и фондација”.