Navigacija

Stipendije za studiranje na Moskovskom državnom univerzitetu u akademskoj 2021/2022. godini

Moskovski državni univerzitet za međunarodne odnose (MGIMO) pri Ministarstvu spoljnih poslova Ruske Federacije raspisao je konkurs za stipendirano studiranje na osnovnim i master akademskim studijama, kao i za učenje ruskog jezika. Dostupne su dve stipendije za osnovne, jedna stipendija za master akademske studije i jedna stipendija za pripremni jednogodišnji tečaj ruskog jezika. Rok za prijavu je 23. april 2021. godine.

Lista obuhvaćenih studijskih programa, informacije o jeziku na kojem će se izvoditi studije i dodatni detalji u vezi sa konkurisanjem dostupni su na internet stranici Moskovskog državnog univerziteta.  Na istoj stranici se može pronaći i detaljan spisak neophodne dokumentacije po studijskim nivoima i programima.

Prijavljivanje se vrši tako što se popunjeni prijavni formular pošalje na mejl adresu jelena.pazun@mpn.gov.rs do 23. aprila 2021. godine. Nakon toga, Moskovski državni univerzitet će direktno kontaktirati prijavljene kandidate i poslati informativno pismo sa detaljnim uputstvima za učešće na konkursu. Prijavni formular i propozicije konkursa dostupne su na internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u odeljku ”Konkursi i javni pozivi stranih vlada i fondacija”.