Навигација

Стипендије Владе Републике Кореје за академску 2021/2022. годину

Национални институт за међународно образовање (NIIED) Републике Кореје отворио је конкурс за стипендирано студирање страних студената на целим последипломским студијама на високошколским установама у тој земљи у 2021/2022. години. Реч је о стипендијама за мастер и докторске студије, као и истраживачке програме, са једногодишњим програмом учења корејског језика. Заинтересовани кандидати се пријављују лично или путем поште Амбасади Републике Кореје у Београду, на чијој интернет страници је доступно више инфромација и пријавни формулар. Рок за пријаве је 12. март 2021. године у 17 часова.

Предвиђено је да држављанима Републике буду додељене максимално четири стипендије у овој години.

Програм обухвата једну годину учења корејског језика, након које је омогућено студирање на мастер студијама (трајања 2 године) и докторским студијама (3 године). Такође, доступне су и стипендије за истраживања  у трајању 6-12 месеци. Обухват стипендије детаљно је описан у Водичу за апликанте (страна 18). За програм и стипендију се могу пријавити сви држављани Републике Србије који имају завршен претходни ниво студија са било ког факултета. Процес селекције је подељен по фазама, од којих је прва интервју у амбасади Републике Кореје у Србији 18-19. марта, након чега даљу селекцију врши Национални институт NIIED.

Осим наведене интернет странице, на којој се налазе апликациони формулар, прецизни услови за пријаву, одговори на често постављана питања и листа доступних високошколских установа, додатне информације могуће је добити доректно од Амбасаде Репблике Кореје путем телефона 011-3674-225 или е-поште: ambasada.koreje@gmail.com.