Navigacija

Stipendije Vlade Republike Koreje za akademsku 2021/2022. godinu

Nacionalni institut za međunarodno obrazovanje (NIIED) Republike Koreje otvorio je konkurs za stipendirano studiranje stranih studenata na celim poslediplomskim studijama na visokoškolskim ustanovama u toj zemlji u 2021/2022. godini. Reč je o stipendijama za master i doktorske studije, kao i istraživačke programe, sa jednogodišnjim programom učenja korejskog jezika. Zainteresovani kandidati se prijavljuju lično ili putem pošte Ambasadi Republike Koreje u Beogradu, na čijoj internet stranici je dostupno više infromacija i prijavni formular. Rok za prijave je 12. mart 2021. godine u 17 časova.

Predviđeno je da državljanima Republike budu dodeljene maksimalno četiri stipendije u ovoj godini.

Program obuhvata jednu godinu učenja korejskog jezika, nakon koje je omogućeno studiranje na master studijama (trajanja 2 godine) i doktorskim studijama (3 godine). Takođe, dostupne su i stipendije za istraživanja  u trajanju 6-12 meseci. Obuhvat stipendije detaljno je opisan u Vodiču za aplikante (strana 18). Za program i stipendiju se mogu prijaviti svi državljani Republike Srbije koji imaju završen prethodni nivo studija sa bilo kog fakulteta. Proces selekcije je podeljen po fazama, od kojih je prva intervju u ambasadi Republike Koreje u Srbiji 18-19. marta, nakon čega dalju selekciju vrši Nacionalni institut NIIED.

Osim navedene internet stranice, na kojoj se nalaze aplikacioni formular, precizni uslovi za prijavu, odgovori na često postavljana pitanja i lista dostupnih visokoškolskih ustanova, dodatne informacije moguće je dobiti dorektno od Ambasade Repblike Koreje putem telefona 011-3674-225 ili e-pošte: ambasada.koreje@gmail.com.