Навигација

Cтудијски програми на белгородским универзитетима у Руској Федерацији

На високошколским установама у Белгородској области у Руској Федерацији тренутно студира око 5.000 страних студената из чак 98 земаља. Велики број студената похађа студије медицине, фармације, биотехнологије, нанотехнологије, информационих технологија, грађевинарства, пољопровреде итд. Све високошколске установе, у циљу привлачења страних студената, организују припремне програме који укључују и интензивно учење руског језика.  

Белгородски државни национални истраживачки универзитет нуди велики број студијских програма из различитих области, од права до рударства и геологије. Универзитет организује и програме на енглеском језику. Детаљније информације о универзитету, програмима, ценама школарина и условима за пријављивање доступне су на званичној интернет страници универзитета.  

Кандидати заинтересовани за техничко-технолошке науке могу посетити интернет страницу Белгородског државног технолошког универзитета „В. Г. Шухов“ и упознати се са расположивим програмима, критеријумима за упис и роковима за пријаву. Сличне студијске програме нуди и Белгородски државни национални пољопривредни универзитет „В. Ј. Горин“.  

 

Осим наведених високошколских установа, свим страним студентима на располагању су и многобројни програми на Белгородском државном универзитету уметности и културеРуском државном рударско-геолошком универзитету „Серго Орџоникидзе“ и Староскољском технолошком факултету „А. А. Угаров“. Процедура пријављивања је слична на свим универзитетима и углавном се састоји од полагања пријемног испита, подношења конкурсне документације и доказа о уплати школарине. Детаљније информације о универзитетима, студијским програмима и начину пријављивања могу се пронаћи на наведеним интернет страницама. 


Фотографија: Државни универзитет Белгород

Слике

  • /uploads/attachment/vest/159/Belgorod01.jpg