Navigacija

Ctudijski programi na belgorodskim univerzitetima u Ruskoj Federaciji

Na visokoškolskim ustanovama u Belgorodskoj oblasti u Ruskoj Federaciji trenutno studira oko 5.000 stranih studenata iz čak 98 zemalja. Veliki broj studenata pohađa studije medicine, farmacije, biotehnologije, nanotehnologije, informacionih tehnologija, građevinarstva, poljoprovrede itd. Sve visokoškolske ustanove, u cilju privlačenja stranih studenata, organizuju pripremne programe koji uključuju i intenzivno učenje ruskog jezika.  

Belgorodski državni nacionalni istraživački univerzitet nudi veliki broj studijskih programa iz različitih oblasti, od prava do rudarstva i geologije. Univerzitet organizuje i programe na engleskom jeziku. Detaljnije informacije o univerzitetu, programima, cenama školarina i uslovima za prijavljivanje dostupne su na zvaničnoj internet stranici univerziteta.  

Kandidati zainteresovani za tehničko-tehnološke nauke mogu posetiti internet stranicu Belgorodskog državnog tehnološkog univerziteta „V. G. Šuhov“ i upoznati se sa raspoloživim programima, kriterijumima za upis i rokovima za prijavu. Slične studijske programe nudi i Belgorodski državni nacionalni poljoprivredni univerzitet „V. J. Gorin“.  

 

Osim navedenih visokoškolskih ustanova, svim stranim studentima na raspolaganju su i mnogobrojni programi na Belgorodskom državnom univerzitetu umetnosti i kultureRuskom državnom rudarsko-geološkom univerzitetu „Sergo Ordžonikidze“ i Staroskoljskom tehnološkom fakultetu „A. A. Ugarov“. Procedura prijavljivanja je slična na svim univerzitetima i uglavnom se sastoji od polaganja prijemnog ispita, podnošenja konkursne dokumentacije i dokaza o uplati školarine. Detaljnije informacije o univerzitetima, studijskim programima i načinu prijavljivanja mogu se pronaći na navedenim internet stranicama. 


Fotografija: Državni univerzitet Belgorod

Slike

  • /uploads/attachment/vest/159/Belgorod01.jpg