Навигација

Стипендије Министарства трговине Народне Републике Кине за 2019/2020. годину

Објављен је конкурс за стипендије Министарства трговине Народне Републике Кине за целокупне мастер и докторске студије у тој земљи, намењене запосленимa у владином сектору, менаџерском кадру у предузећима и организацијама, као и истакнутим појединцима из високошколских и истраживачких установа. Рок за пријаве је 10. јун 2019. године.

У оквиру програма стипендирају се једногодишње или двогодишње мастер студије, као и трогодишње докторске студије на програмима одређених универзитета у Кини, на енглеском језику. У тренутку пријаве, кандидати морају имати мање од 45 година старости.

Стипендисти су ослобођени плаћања школарине и пратећих накнада, а стипендија обухвата годишњи износ од 36000 кинеских јуана за мастер студије тј. 42000 кинеских јуана за докторске студије, бесплатан смештај у студентском кампусу, покривено здравствено осигурање, накнаду трошкова пресељења, као и трошкове једне повратне авионске карте по години студија од матичне земље до Народне Републике Кине.

Пријављивање се врши аплицирањем на одређени факултет а потом и слањем конкурсне документације на адресу: Економско и трговинско одељење Амбасаде Народне Републике Кине, улица др Јована Данића 1, 11000 Београд, са назнаком „MOFCOM стипендије за 2019. годину.”

Детаљан опис свих понуђених високошколских установа у Кини, са адресама, условима и списком документације потребне за пријаву, можете погледати ОВДЕ. Додатне информације о конкурсу доступне су на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја (одељак ”Стипендије страних влада и фондација 2019. године”), а заинтересовани се могу обратити и контакт особи Министарства на: jelena.pazun@mpn.gov.rs.