Navigacija

Stipendije Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine za 2019/2020. godinu

Objavljen je konkurs za stipendije Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine za celokupne master i doktorske studije u toj zemlji, namenjene zaposlenima u vladinom sektoru, menadžerskom kadru u preduzećima i organizacijama, kao i istaknutim pojedincima iz visokoškolskih i istraživačkih ustanova. Rok za prijave je 10. jun 2019. godine.

U okviru programa stipendiraju se jednogodišnje ili dvogodišnje master studije, kao i trogodišnje doktorske studije na programima određenih univerziteta u Kini, na engleskom jeziku. U trenutku prijave, kandidati moraju imati manje od 45 godina starosti.

Stipendisti su oslobođeni plaćanja školarine i pratećih naknada, a stipendija obuhvata godišnji iznos od 36000 kineskih juana za master studije tj. 42000 kineskih juana za doktorske studije, besplatan smeštaj u studentskom kampusu, pokriveno zdravstveno osiguranje, naknadu troškova preseljenja, kao i troškove jedne povratne avionske karte po godini studija od matične zemlje do Narodne Republike Kine.

Prijavljivanje se vrši apliciranjem na određeni fakultet a potom i slanjem konkursne dokumentacije na adresu: Ekonomsko i trgovinsko odeljenje Ambasade Narodne Republike Kine, ulica dr Jovana Danića 1, 11000 Beograd, sa naznakom „MOFCOM stipendije za 2019. godinu.”

Detaljan opis svih ponuđenih visokoškolskih ustanova u Kini, sa adresama, uslovima i spiskom dokumentacije potrebne za prijavu, možete pogledati OVDE. Dodatne informacije o konkursu dostupne su na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (odeljak ”Stipendije stranih vlada i fondacija 2019. godine”), a zainteresovani se mogu obratiti i kontakt osobi Ministarstva na: jelena.pazun@mpn.gov.rs.