Навигација

Конкурс Београдске отворене школе за средњошколске радове о ЕУ

Београдска отворена школа (БОШ) позвала је све заинтересоване средњошколце да се пријаве на наградни конкурс за средњошколске радове о Европској унији, који је отворен до петка, 3. марта 2017. године.

На конкурс се могу пријавити трочлани тимови средњошколаца узраста 14-19 година (чланови не морају бити из исте школе) са професором-ментором, и то са највише једним радом, на једну или више тема у вези са Европском унијом: Школовање у ЕУ, Будућност ЕУ, Будућност Србије у ЕУ, Однос Србије и ЕУ, Солидарност као вредност ЕУ, Демократија као вредност ЕУ, Људска права као вредност ЕУ. Може се поднети ликовни рад, фотографија, снимак (новинарски прилог, филм, играна драматизација) или рад у стилу слем поезије.

Око 10 најбољих радова биће представљени на изложбама у оквиру догађаја „Дани четири слободе Европске уније“ у Београду, Нишу и Новом Саду током 2017. године, и на сличним изложбама у Аустрији, Словенији, Мађарској и Румунији. Првонаграђени тим имаће прилику да учествује на међународном догађају у Аустрији у новембру ове године и на њему представи свој рад.

Пријаве се подносе Београдској отвореној школи путем поште или електронске поште, а адресе за слање пријава, пријавни образац, као и детаљне информације о конкурсу доступне су на страници конкурса.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/25/BOS_srednjoskolci.jpg