Navigacija

Konkurs Beogradske otvorene škole za srednjoškolske radove o EU

Beogradska otvorena škola (BOŠ) pozvala je sve zainteresovane srednjoškolce da se prijave na nagradni konkurs za srednjoškolske radove o Evropskoj uniji, koji je otvoren do petka, 3. marta 2017. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti tročlani timovi srednjoškolaca uzrasta 14-19 godina (članovi ne moraju biti iz iste škole) sa profesorom-mentorom, i to sa najviše jednim radom, na jednu ili više tema u vezi sa Evropskom unijom: Školovanje u EU, Budućnost EU, Budućnost Srbije u EU, Odnos Srbije i EU, Solidarnost kao vrednost EU, Demokratija kao vrednost EU, Ljudska prava kao vrednost EU. Može se podneti likovni rad, fotografija, snimak (novinarski prilog, film, igrana dramatizacija) ili rad u stilu slem poezije.

Oko 10 najboljih radova biće predstavljeni na izložbama u okviru događaja „Dani četiri slobode Evropske unije“ u Beogradu, Nišu i Novom Sadu tokom 2017. godine, i na sličnim izložbama u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji. Prvonagrađeni tim imaće priliku da učestvuje na međunarodnom događaju u Austriji u novembru ove godine i na njemu predstavi svoj rad.

Prijave se podnose Beogradskoj otvorenoj školi putem pošte ili elektronske pošte, a adrese za slanje prijava, prijavni obrazac, kao i detaljne informacije o konkursu dostupne su na stranici konkursa.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/25/BOS_srednjoskolci.jpg