Навигација

Конкурс Фонда за младе таленте за стипендирање најбољих студената у Републици Србији у 2016/2017. години

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је конкурс за стипендирање до 850 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за академску 2016/2017. годину. Конкурс је отворен до 27. јануара 2017. године.

На конкурс се могу пријавити држављани Републике Србије са пребивалиштем у Републици Србији (или особе са статусом избеглице и боравиштем у Републици Србији), који су у школској 2016/17. години уписани у завршну годину основних академских студија или мастер академских студија или интегрисаних академских студија факултета и универзитета чији је оснивач Република Србија. Поред тога, кандидати морају имати положене све испите из претходних година студија, као и просечну оцену најмање 8,50 у току претходних година студија и мање од навршених 25 година живота (за студенте основних студија), тј. просечну оцену најмање 8,50 са основних академских студија и мање од навршених 27 година живота (за студенте мастер академских студија). Студенти који су добили стипендију Фонда за младе таленте Републике Србије не могу поново добити стипендију Фонда за исти степен студија.

Број и висину стипендија утврдиће Фонд за младе таленте, у зависности од висине средстава у буџету Републике Србије.

Целокупан текст конкурса са списком потребне конкурсне документације, укључујући и обавевезан образац пријаве, налази се на сајту Фонда за младе таленте.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/19/Dositeja.jpg