Навигација

Путујући студентски сајам у Новом Саду

Седми традиционални „Путујући студентски сајам“, намењен промоцији могућности студирања у Француској, ове године се по први пут одржава на Универзитету у Новом Саду, у среду 9. новембра 2016. године од 10 до 18 часова. Студенти из Србије ће на овом догађају моћи да добију корисне информације о студијама у Француској и о франкофонским студијским програмима на Балкану за академску 2017/18 годину.

Сајам организују Француски институти из Србије, Бугарске, Албаније и Босне и Херцеговине, у сарадњи са Француском агенцијом за промоцију француског високог школства и мобилности - Campus France.

Програм сајма је подељен на две целине. Од 10 до 13 часова у холу Ректората ће бити представљени различити француски универзитети и франкофони програми, начин пријављивања и уписа на студије, као и могућности стипендирања кроз програме Фонда за младе таленте Републике Србије („Доситеја“), Европске уније („Еразмус плус“) и Франкофоне универзитетске агенције. У послеподневној целини, која се одржава на четири различита факултета, студенти ће на једночасовним тематским презентацијама моћи да чују више о понуди студијских програма из спцифичних области: техничких и примењених наука (Факултет техничких наука, са почетком у 13:30), правних и политичких наука (Правни факултет, 14:30), хуманистичких, друштвених наука и француског језика (Филозофски факултет, 15:30), економије и менаџмента (Економски факултет, 16:00).

Извор: Француски Институт у Србији

Слике

  • /uploads/attachment/vest/16/Putujuci-studentski-sajam_2017_.jpg