Navigacija

Putujući studentski sajam u Novom Sadu

Sedmi tradicionalni „Putujući studentski sajam“, namenjen promociji mogućnosti studiranja u Francuskoj, ove godine se po prvi put održava na Univerzitetu u Novom Sadu, u sredu 9. novembra 2016. godine od 10 do 18 časova. Studenti iz Srbije će na ovom događaju moći da dobiju korisne informacije o studijama u Francuskoj i o frankofonskim studijskim programima na Balkanu za akademsku 2017/18 godinu.

Sajam organizuju Francuski instituti iz Srbije, Bugarske, Albanije i Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Francuskom agencijom za promociju francuskog visokog školstva i mobilnosti - Campus France.

Program sajma je podeljen na dve celine. Od 10 do 13 časova u holu Rektorata će biti predstavljeni različiti francuski univerziteti i frankofoni programi, način prijavljivanja i upisa na studije, kao i mogućnosti stipendiranja kroz programe Fonda za mlade talente Republike Srbije („Dositeja“), Evropske unije („Erazmus plus“) i Frankofone univerzitetske agencije. U poslepodnevnoj celini, koja se održava na četiri različita fakulteta, studenti će na jednočasovnim tematskim prezentacijama moći da čuju više o ponudi studijskih programa iz spcifičnih oblasti: tehničkih i primenjenih nauka (Fakultet tehničkih nauka, sa početkom u 13:30), pravnih i političkih nauka (Pravni fakultet, 14:30), humanističkih, društvenih nauka i francuskog jezika (Filozofski fakultet, 15:30), ekonomije i menadžmenta (Ekonomski fakultet, 16:00).

Izvor: Francuski Institut u Srbiji

Slike

  • /uploads/attachment/vest/16/Putujuci-studentski-sajam_2017_.jpg