Navigacija

Peta besplatna škola programiranja za srednjoškolce

Škola programiranja koju ove godine peti put organizuje Udruženje za razvoj i podršku mladih „Plus Ultra”, namenjena je svim zainteresovanim srednjoškolcima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Pohađanje nastave je besplatno i odvija se onlajn.

Trajanje programa je osam meseci, počev od 23. septembra. Tokom tog perioda, fokus će biti na učenju programskog jezika C++ (četiri modula). Ukoliko ste već upoznati sa osnovama programiranja, možete da pohađate nastavu u naprednoj grupi. Sve pojedinačne grupe spojiće se u četvrtom, finalnom modulu, koji je namenjen za učenje objektno-orijentisanog programiranja.

Interaktivna predavanja održavaće se vikendom, u trajanju od tri sata, a vežbe u večernjim časovima, jednom nedeljno, u trajanju od jednog i po sata. Tokom praktične nastave, učesnici će imati priliku da rešavaju programerske zadatke, uz pomoć tutora.

Rok za prijavu je 7. septembar 2024. godine do 23.59 časova, popunjavanjem ovog formulara.

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete kontaktirati sa glavnim organizatorom škole programiranja slanjem imejla na adresu: ahmed.softic@plusultra.ba.

Udruženje „Plus Ultra za sve zainteresovane organizuje i informativnu sesiju onlajn, 23. avgusta 2024. godine u 19.30 časova. Ukoliko želite da postavite pitanja u vezi sa strukturom nastave, uslovima odvijanja i slično, prijavite se za sesiju popunjavanjem ovog formulara. Rok za prijavu je 22. avgust 2024. godine do 23.59 časova.