Navigacija

Otvoren je konkurs za prijave za upis na studije Centralnoevropskog univerziteta u Beču (CEU) u akademskoj 2023/2024. godini

Centralnoevropski univerzitet u Beču (CEU) otvorio je konkurs za prijave za upis na osnovne, master i doktorske studije u akademskoj 2023/2024. godini. Prilikom prijave za upis, kandidati za master i doktorske studije mogu aplicirati za finansijsku podršku za pokrivanje dela ili celokupne školarine, kao i za različite iznose stipendije za pokrivanje troškova života. Rok za prijavu je 1. februar 2023. godine.

CEU je privatna visokoškolska ustanova izraženog internacionalnog karaktera, na kojoj studiraju studenti iz preko 100 zemalja širom sveta, a jezik izvođenja je engleski. Univerzitet udi širok spektar uglavnom poslediplomskih studija, pretežno u oblasti društvenih i humanističkih nauka.

Kandidati koji žele da upišu neki od tri dostupna programa na osnovnim studijama više informacija o samim programima, uslovima za prijavu, troškovima, spisku potrebne dokumentacije i načinu prijavljivanja mogu pronaći na ovoj stranici univerziteta.

Kandidatima za master i doktorske studije sve informacije o programima i procesu prijave dostupne su na ovoj stranici. Više informacija o mogućnostima finansijske podrške studentima master i doktorskih studija koje CEU pruža, kandidatima su na raspolaganju putem ovog linka.  

Prijave se podnose elektronski, putem sajta univerziteta, i plaća se 30 evra, nezavisno od broja programa za koje se aplicira.