Navigacija

Konkurs Nacionalne agencije za akademsku razmenu Republike Poljske za stipendirane master studije za akademsku 2022/2023. godinu - Banach Scholarship Programme

Nacionalna agencija za akademsku razmenu Poljske i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Poljske pozivaju zainteresovane kandidate da se prijave na konkurs za stipendije radi pohađanja master studijskih programa na državnim i privatnim univerzitetima u Poljskoj za akademsku 2022/2023. godinu iz oblasti inženjerskih i tehničkih nauka, poljoprivrednih nauka, prirodnih nauka, kao i društveno-humanističkih nauka, sa izuzetkom filoloških studija u oblasti maternjeg jezika studenta.

Program stipendija „Banah” (Banach Scholarship Programme) nudi mesečne stipendije za celokupne master studije koje se izvode na poljskom ili engleskom jeziku. Dodatno, program nudi mogućnost pohađanja letnjeg kursa poljskog jezika i kulture. Rok za dostavljanje prijave je 31. mart 2022. godine u 15 časova. Prijava se obavlja elektronskim putem, kreiranjem naloga na elektronskom sistemu Nacionalne agencije za akademsku razmenu Poljske (NAWA). Više o iznosu stipendije, kao i uslovima  i neophodnoj dokumentaciji za prijavljivanje možete saznati na zvaničnoj veb stranici Nacionalne agencije za akademsku razmenu Poljske.