Navigacija

Vebinar „Koraci u donošenju odluke o izboru studijskog programa“

Svi zainteresovani učenici završnih razreda srednje škole, a posebno oni koji još nisu izabrali svoje buduće studije, mogu se prijaviti za učešće u vebinaru „Koraci u donošenju odluke o izboru studijskog programa“, koji se održava u četvrtak, 11. maja 2017. godine od 13:00 do 13:45, u organizaciji Nacionalnog centra Euroguidance mreže.

Budući studenti će na ovom vebinaru moći da dobiju neophodnu podršku kako bi lakše otklonili nedoumice pri donošenju odluke o izboru studija koje će pohađati. Nakon prezentacije, koja će ponuditi odgovore na najčešća pitanja i probleme sa kojima se maturanti susreću razmišljajući koje studije da upišu, učesnici će moći da daju komentare, iznesu nedoumice koje ih muče i dobiju odgovore na konkretna pitanja.

Svi koji žele da učestvuju u vebinaru, do 10. maja u 16 časova se mogu prijaviti popunjavanjem kratkog registracionog formulara ili klikom potvrde učešća na fejsbuk događaju. Svim prijavljenima će na dan održavanja vebinara na fejsbuk događaju biti dostupan link preko koga mogu pristupiti vebinaru.

S obzirom da je vebinar obuka ili prezentacija koja se sprovodi uživo preko interneta, učesnicima je potreban samo računar sa stabilnom internet vezom, a vebinar mogu pratiti bez obzira na mesto gde se nalaze.

Nastavnici i razredne starešine mogu uvrstiti ovaj vebinar u svoje nastavne ili vannastavne aktivnosti, i uzeti organizovano učešće u njemu zajedno sa svojim učenicima. U tom slučaju, prilikom prijave, nastavnik navodi samo svoje kontakt podatke i podatke o školi, razredu i broju prisutnih učenika.

Učešće u vebinaru je potpuno besplatno.

Ovo je prvi u seriji vebinara koje Nacionalni centar Euroguidance u toku maja, juna i jula organizuje za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji upisuju sledeći nivo školovanja, kao i za njihove roditelje koji žele da se informišu o načinima na koje mogu da podrže svoju decu u donošenju odluka i pripreme za sledeće faze obrazovanja i učenja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/32/Koraci_u_donosenju_odluke.jpg