Navigacija

Dobrodošli na Obrazovanje - bazu obrazovnih mogućnosti

Cilj baze obrazovnih mogućnosti je da Vam omogući pouzdano i objektivno informisanje o obrazovnom sistemu u Republici Srbiji. Želimo da na jednom mestu, na lako pretraživ način, dobijete sve potrebne informacije u vezi sa obrazovanjem, a posebno one neophodne pri donošenju odluke o nastavku školovanja.

Za buduće brucoše i studente

Pronađite i uporedite sve akreditovane ustanove i programe, uz dostupne direktne linkove ka sajtovima tih visokoškolskih institucija gde se mogu naći dodatni podaci i gde se može proveriti procedura upisa. Saznajte za koje stipendije možete konkurisati, kako za studije u našoj zemlji, tako i za razmene ili celokupne studije u inostranstvu. Upoznajte se sa lokacijama domova i drugim resursima koji vam mogu koristiti tokom studija.


Izbor srednje škole

Ako upravo donosite odluku o izboru srednje škole, na ovom sajtu jednostavno pretražite sve srednje škole u Srbiji, njihove obrazovne profile, saznajte na kojim jezicima se nastava izvodi i koji učenički domovi su vam na raspolaganju. 


Lako pretraživanje – objektivne informacije

Sve pretrage možete izvoditi po većem broju kriterijuma, tako da ćete u nekoliko klikova pronaći upravo ono što ste tražili. Lako ćete pronaći program koji pripada određenoj oblasti, tipu studija, u određenom gradu ili regionu, kao i na odgovarajućem jeziku. Vrlo je bitno napomenuti da su sve informacije proverene i preuzete isključivo iz zvaničnih izvora i bez mogućnosti bilo kakvog komercijalnog oglašavanja i promocije tako da garantuju objektivno i nepristrasno informisanje. Informacije se redovno ažuriraju u skladu sa podacima Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, pa je time osigurano da se u bazi ne nalaze oni programi koji nisu akreditovani, ili one institucije ili njihova isturena odeljenja koja ne ispunjavaju uslove za rad ili nemaju akreditaciju.

Sadržaj baze se redovno dopunjuje – uskoro možete očekivati i dodavanje novih funkcija, kao i vebinare na kojima ćete moći da i direktno dobijete odgovore na vaša pitanja.