Навигација

Стипендије Владе Републике Пољске за учешће у Zawacka програму

Национална агенција за академску размену Републике Пољске објавила је позив за пријаву заинтересованих за учешће у Zawacka програму, а тиме и за доделу стипендија кандидатима из Србије у току академске 2024/25. године. 

Обезбеђене су стипендије за студенте докторских студија, академске професоре и истраживаче, за обављање праксе у трајању од месец дана до девет месеци. Кандидат треба да ступи у контакт са жељеном установом, како би потврдио могућност за реализацију своје мобилности. 

Боравак на мобилности би требало да буде континуиран, с тим да кандидат може да има право да одсуствује са установе на коју долази, али не више од 1/5 целокупног трајања мобилности. 

У пријавном формулару потребно је да се доставе следећи подаци: име и презиме, пол, датум рођења, имејл-адреса, назив институције на којој кандидат планира да обавља мобилност и тип мобилности за коју се пријављује. Пријава се врши слањем пријавног формулара на имејл-адресу jelena.pazun@mpn.gov.rs, до 10. априла 2024. године. Пријавни формулар доступан је на веб-сајту Министарства просвете

Након достављања листе кандидата, Национална агенција за академску размену Републике Пољске обавестиће кандидате о начину и року за регистрацију путем IT система Агенције. Уколико, у том тренутку, дође до промене имејл-адресе или других података, неопходно је да се обавести Национална агенција за академску размену Републике Пољске. 

Регистрација мора да се обави на пољском или енглеском језику. Потребно је да сва документација буде преведена на неки од ова два језика. За учествовање у Zawacka програму потребно је да се достави сертификат о познавању пољског језика, или језика на коме је успостављена комуникација са установом домаћином, најмање на нивоу Б1. 

Кандидат може да поднесе само једну пријаву. Уколико је поднето више од једне пријаве, прихвата се само последња. 

Додатне информације доступне су у овом документу, док на овом линку могу да се пронађу подаци о програму, установама и стипендираним мобилностима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/446/iStock-508004654_RFC.jpeg