Навигација

Стипендије Владе Словачке Републике за академску 2024/2025. годину

Министарство просвете, науке, истраживања и спорта Републике Словачке расписало је конкурс за све заинтересоване кандидате из Србије за стипендирани студијски боравак (основне, мастер и докторске студије) и летњу школу у Словачкој, у академској 2024/2025. години. 

Република Словачка додељује стипендије за основне, мастер и докторске студије и три стипендије, за кандидате из Србије, за летњу школу словачког језика, која се одржава у августу 2024. године. Трајање стипендије за студијски боравак зависи од нивоа студија. За студенте основних и мастер студија стипендија износи 625 евра месечно, док за студенте докторских студија износи 1025,50 евра месечно. 

Образац за пријаву попуњава се на словачком, чешком или енглеском језику. Пропратна документа за пријаву требало би да се доставе на једном од наведених језика.  

Пријављивање се врши слањем целокупне документације (укључујући и пријавне формуларе) на адресу: Министарство просвете, Немањина 22-26, Сектор за високо образовање, крило Ц, 6. спрат, канцеларија бр. 24, са назнаком - за конкурс „Стипендије Владе Словачке Републике за академску 2024/2025. годину“. 

Више информација о конкурсу доступно је путем овог линка.  

Рок за пријављивање је 18. март 2024. године. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/436/1.jpeg