Навигација

Стипендије Владе Републике Кореје за 2024/2025. годину 

Влада Републике Кореје позива све заинтересоване кандидате из Србије да конкуришу за стипендиране студијске боравке у Кореји, у академској 2024/2025. години. 

За стипендије могу да конкуришу студенти постдипломских, односно мастер и докторских студија у 2024. години. За ову стипендију могу да се пријаве сви држављани Републике Србије који имају завршен претходни ниво студија на било ком факултету (за мастер - завршене основне студије, за докторат - завршене мастер студије итд).

Процес пријаве је подељен на фазе, од којих је прва фаза селекције у Амбасади Републике Кореје у Београду, након чега пријаве преузима National Institute for International Education (NIIED), који врши избор одабраних студената.

Студирање траје две године за студенте на мастер и три године за студенте на докторским студијама, а предвиђена је и додатна година курса корејског језика. 

Кандидати не могу да имају држављанство Републике Кореје, претходно стечену диплому или стипендију на образовним установама у Републици Кореји и морају да буду млађи од 40 година.

Документација која је неопходна за пријаву, као и критеријуми за селекцију, потребно је да се провере са сваком појединачном установом која је обухваћена овим позивом.

Сва документа се достављају на енглеском или корејском језику, на адресу Амбасаде Републике Кореје, са назнаком „Амбасада Републике Кореје, Милоша Савчића 4, 11000 Београд”. Документација може да се достави путем поште или лично.

Детаљне информације о стипендији доступне су на овом линку, док су све информације о пропозицијама конкурса доступне у овом документу. Пријавни и медицински формулар може да се преузме и на страници Министарства просвете Републике Србије.

За додатне информације кандидати могу да се обрате имејлом на адресе: koreanembsb@hotmail.co.kr и aleksandra@mofa.or.kr. 

Рок за слање документације је 5. март 2024. године, до 16 часова.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/441/______.jpeg