Навигација

Конкурс за размене младих професионалаца у области унапређивања заједница у САД

Амерички савет за међународно образовање отворио је конкурс за пријаве у оквиру новог програма размене Владе САД Professional Fellows Program (PFP) који подразумева бесплатни шестонедељни боравак професионалног усавршавања и размене у САД током јесени 2023. или пролећа 2024. године. Програм је намењен кандидатима старости између 25 и 35 година који су запослени у државној управи, организацијама цивилног друштва или друштвено ангажованом приватном сектору на пословима унапређивања заједнице. На конкурс, који је отворен до 31. јануара 2023. године, могу се пријавити и држављани Републике Србије.

Кандидати је потребно да буду држављани Србије са пребивалиштем у Србији, рођени између 25.9.1987. и 25.9.1997. године, да имају најмање две године професионалног искуства у време пријаве за програм, са одличним знањем енглеског језика, да раде на одговорним позицијама у државној управи, организацијама цивилног друштва или приватном сектору, као и да су показали да поседују одговарајуће знање за програмску тему за коју се пријављују. Сви остали услови наведени су у објави и тексту конкурса. Пријава се подноси онлајн (потребно је отворити налог), до 31. јануара 2023. године, при чему је потребно навести да ли се аплицира за циклус 1 (размена која почиње у јесен 2023. године) или циклус 2 (размена која почиње у пролеће 2024. године).

Professional Fellows Program (PFP) за Европу и Евроазију омогућава учесницима да проведу 5-6 седмица на индивидуализованом програму професионалног развоја у непрофитним организацијама, приватном сектору и државним органима широм САД и стекну практично искуство о систему управе као и о привредном систему САД. PFP је двосмерни, глобални програм размене направљен да промовише међусобно разумевање, унапреди лидерски потенцијал и професионалне вештине, али и да изгради трајно, одрживо партнерство лидера средњег нивоа искуства и позиције из страних земаља и САД.

Програм финансира Канцеларија за образовање и културу Стејт департмента Владе САД, а администрира Амерички савет за међународно образовање.

За сва додатна питања и недоумице, заинтересовани се могу обратити Америчком савету за међународно образовање путем мејла pfp-serbia@americancouncils.org или телефона 064-8369815, радним данима од 10 до 17 часова.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/376/PFP_Logo_Color.jpg
  • /uploads/attachment/vest/376/AC_Logo_Color.jpg