Навигација

Отворен конкурс за учешће младих у Дунавском савету младих

У оквиру Дунавске стратегије Европске уније, чији је члан и Република Србија, до 15. августа 2022. године отворен је позив за пријаву младих између 18 и 28 година за чланство у будућем Дунавском савету младих, на који се могу пријавити и млади из Србије. Циљ Савета је да укључи перспективе младих људи у ову иницијативу ЕУ за регионалну сарадњу, у којој осим Србије учествује још 13 европских земаља: Аустрија, Бугарска, Хрватска, Чешка, Немачка, Мађарска, Румунија, Словачка, Словенија, БиХ, Црна Гора, Молдавија и Украјина.

На конкурс се могу пријавити млади узраста од 18 до 28 година који су заинтересовани за теме међународне и транснационалне сарадње, имају идеје како побољшати мобилност, заштиту животне средине, конкурентност, образовање и безбедност у Дунавском региону, сматрају да је перспектива младих кључна за убрзање одрживог развоја у Дунавском региону и спремни су да о томе саветују доносиоце одлука у оквиру Дунавске стратегије.

Кандидати који буду изабрани обавезују се да од септембра 2022. до октобра 2023. године учествују у око 3-4 физичка састанка, виртуелним разменама, раду у малим групама на изради предлога и пројеката, добровољно учешће на догађајима, састанцима кључних актера Дунавске стратегије, као и даљим активностима младих.

Више информација доступно је на званичној интернет страници Дунавске стратегије ЕУ, а за додатна питања кандидати се могу обратити путем имејла office@eusdr-dsp.eu.