Навигација

Стипендије министарства предузетништва и туризма Румуније за основне и мастер студије за 2022/2023. годину

Отворен је позив министарства подузетништва и Туризма Румуније за стипендирано студирање на основним и мастер студијама за академску 2022/2023. годину. На конкурсу могу учествовати и кандидати из Републике Србије, а крајњи рок за подношење пријава је 31. јул 2022. године. Пријаве се подносе електронски слањем потребне документације на имејл адресу: burse2022@dce.gov.ro. Непотпуне или накнадно пристигле пријаве неће се узимати у разматрање.

Приоритетне области студија су: економске студије, пословна администрација, пољопривреда, техничке студије, нафта и гас. Добитници школарина су у обавези да студирају на румунском језику, па је у складу са тим организован једногодишњи курс румунског језика за све кандидате који не владају овим језиком. Стипендија покрива плаћену школарину, смештај и месечни џепарац који се разликује у зависности од нивоа студија. 

Пријавне формуларе и додатне информације о начину аплицирања, условима и неопходној документацији можете пронаћи на сајту министарства предузетништва и туризма Румуније.  Резултати конкурса се очекују најкасније 1. септембра 2022. године.