Навигација

Такмичење за кратку причу младих аутора у оквиру 21. Фестивала европске кратке приче

У оквиру 21. Фестивала европске кратке приче, који се одржава од 5. до 10. јуна у Загребу и Задру (Хрватска), расписан је онлајн конкурс за најбољу кратку причу младих аутора на тему “Промене”. Конкурс је отворен од 22. априла до 22. маја 2022. године, а на њега се могу пријавити млади од 18 до 30 година, који пишу на неком од језика региона, укључујући и српски.

Овогодишње издање фестивала је посвећено рефлексији на глобалне промене које су задесиле свет у протеклих пар година, а учесници се позивају да напишу кратку причу инспирисану личним доживљајем промена које су проживели. Сваки аутор/ка може послати највише две приче, а биће прихваћене искључиво приче које претходно нису објављиване. Приче је потребно послати на kontakt@europeanshortstory.org до 22. маја у 23:59. Детаљније информације о условима конкурса и инструкцијама је могуће наћи на овој страници.

Аутори прве три награђене приче ће добити новчану награду, а њихове приче ће бити преведене на енглески језик и објављене на Европском порталу за младе. Осим тога, сви финалисти ће бити позвани на завршно вече фестивала у Загребу, где ће бити проглашени победници.