Навигација

Конкурс за стручне праксе студената Универзитета у Београду

Универзитет у Београду и Град Београд позивају студенте завршних година основних и мастер студија да се пријаве за програм плаћене тромесечне летње универзитетске радне праксе БГ ПРАКСА и искористе прилику за стицање радног искуства у струци у градским предузећима, установама културе и градској управи. Конкурс са свим детаљима и расположивим позицијама за праксу, описом посла, условима за сваку позицију и потребним документима налази се на сајту Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду. Конкурс је отворен од 12. априла до 4. маја 2022. године у поноћ, а први дан праксе биће 1. јул 2022. године.

Овог лета 135 студената Универзитета у Београду имаће прилику да обави тромесечну радну праксу у некој од следећих установа:

Предузећа: ЈКП „Београдски водовод и канализација“, ЈП „Градско стамбено” , ЈКП „Београд пут“, ЈП „Београдска тврђава“, ЈКП „Ветерина Београд“, ЈКП „Инфостан технологије“ Београд, ЈКП за јавне гараже и паркиралишта „Паркинг сервис”, Туристичка организација Београда, ЈКП „Погребне услуге”, градскa општинa Савски венац, установе културе: Библиотека града Београда, Библиотека „Милутин Бојић“, Библиотека „Димитрије Туцовић“ Лазаревац, Дом омладине Београда, БИТЕФ театар, Музеј афричке уметности – збирка Веде и др Здравка Печара, Музеј града Београда, Завод за заштиту споменика културе града Београда, Историјски архив Београда, Канцеларија за младе, Градско веће, као и 11 секретаријата Градске управе.

Свим полазницима програма током три месеца трајања праксе биће обезбеђена новчана надокнада. Ангажовање у програму, као препозната релевантна ваннаставна активност студената Универзитета у Београду, носи и додатне ЕСПБ бодове.