Навигација

Конференција и студентско такмичење о вештачкој интелигенцији у Нишу

Током априла и маја, студентска организација BEST Ниш ове године по први пут организује AIBG Nis Summit и такмичење Artificial Intelligence BattleGround (AIBG), чија тема је вештачка интелигенција, а циљ оживљавање ове области технологије у Нишу.

 

У склопу AIBG Nis Summit конференције, која ће се одржати у суботу, 9. априла 2022. године у Think Innovative Hub-у у Нишу, заинтересовани ће имати прилику да присуствују панел дискусији, трибини и циклусу предавања на тему вештачке интелигенције, и упознају се са могућностима примене вештачке интелигенције у различитим индустријама и у друштву. Конференција ће бити одржана на енглеском језику, након чега ће учесници моћи да упознају њене панелисте. Учешће је бесплатно, а сви заинтересовани се могу пријавити путем овог линка, док ће они који нису у могућности да лично присуствују конференцији моћи да преко сајта аibg.bestnis.rs уживо прате пренос неких активности.

Уколико сте студент Универзитета у Нишу, Високе Техничке школе струковних студија у Нишу или неког од приватних универзитета који се налазе на подручју Ниша, а занима Вас вештачка интелигенција, можете се пријавити за учешће у AIBG такмичењу које ће се одржати 7. и 8. маја 2022. године у просторијама Универзитета Метрополитан у Нишу. Такмичење ће бити реализовано у форми хакатона, а  учесници ће бити подељени у тимове, чији задатак ће бити да испрограмирају бота коришћењем вештачке интелигенције.

BEST Ниш је локална група међународне студентске организације BEST (Board of European Students of Technology), која окупља студенте технолошких наука из 31  европске земље, са циљем међусобног повезивања и сарадње.