Навигација

Стипендије Владе Републике Кореје за академску 2022/2023. годину

Национални институт за међународно образовање (NIIED) Републике Кореје отворио је конкурс за стипендирано студирање страних студената на целокупним постдипломским студијама на високошколским установама те државе у 2022/2023. години. Реч је о стипендијама за мастер и докторске студије, као и истраживачке програме, са једногодишњим програмом учења корејског језика. Заинтересовани кандидати се могу пријавити искључиво преко Амбасаде Републике Кореје у Београду, а пријаве се могу доставити лично или путем поште. На интернет страници амбасаде је доступно више инфромација о конкурсу, али и пријавни формулар. Рок за пријаве је 11. март 2022. године у 16:30 часова.

Предвиђено је да држављанима Републике буду додељене максимално четири стипендије у овој години.

Програм обухвата једну годину учења корејског језика, након које је омогућено студирање на мастер студијама у трајању од 2 године и докторским студијама у трајању од 3 године. Такође, доступне су и стипендије за истраживања у трајању 6-12 месеци. Детаљно о конкурсу може се прочитати у Водичу за апликанте. За програм и стипендију се могу пријавити сви држављани Републике Србије који имају завршен претходни ниво студија са било ког факултета. Процес селекције је подељен у две фазе, од којих ће се прва реализовати 14-16. марта 2022, а друга после 16. марта.

Осим наведене интернет странице, на којој се налазе апликациони формулар, прецизни услови за пријаву, одговори на често постављана питања и листа доступних високошколских установа, додатне информације могуће је добити доректно од Амбасаде Репблике Кореје путем е-поште: ambasada.koreje@gmail.com